torsdag 20 mars 2008

Valpbilder

Meja har varit lite orolig i natt, hon ville inte ligga själv inne med bebbarna utan jag skulle också sitta där. Med andra ord är jag lagom mör idag. Jag vet inte om hon är orolig pga eftervärkar eller om hon saknar Charlie (han kommmer hem om ett par timmar). Kanske är det helt enkelt så att hon är van vid att vara 24 timmar om dygnet med sin mamma och det blir en väldig omställning att helt plötsligt ligga i en skrubb med fem egna bäbisar.
Kanske är det jag som oroar mig fast jag försöker låta bli och att det smittat av sig. Bebbarna mår alldeles utmärkt och de minsta har redan ökat regält i vikt och är snart ikapp sina större syskon. Jag har försökt ta lite individuella bilder men särskillt bra blev de ju inte. :)
1:an, som ni ser en nästan helvit tik med ljusare huvud, förmodligen blir hon röd som Meja och Lipton.
2:an en liten söt kille, antagligen trefärgad eller brun/leverfärgad.
3:an en prickig tik med svarta ben som inte syns på bilden, trefärgad.
4:an stor hane med kraftigt huvud, mycket vit och ljusare röd.
Lilla gulliga 5:an som nu gått upp 15 g i vikt, trefärgad tjej med prick vid svansroten som här täcks av mamma på bilden.


6 kommentarer:

lillstrumpa sa...

Vilka sötnosar, man blir alldeles varm inombords av att se dem, så små och bräckliga, fast ändå så starka!

Anonym sa...

Underbara bebisar. Hoppas det går bättre ,när min lilla fick valpar första gången tog jag in korgen och satte bredvid sängen då gick det bra.Helst ville hon ha upp bebisarna i sängen men det vågade jag inte. Jag la pet flaskor med varmt vatten i korgen för dem att värma sig på ,linda in i handdukar så håller de värmen ganska länge.

Eva i Halmstad sa...

Dom är så söta, och kommer bara att bli goare och goare för var dag som går.
Ha de gott och mys ockela.
Eva.

Anonym sa...

Grattis till de underbart söta valparna! Jag har aldrig sett så små valpar i verkligheten. Så kul med en egen blogg för dina djur. Det var jättekul att läsa om hur graviditeten fortskred. Ska du behålla alla/någon valp?
Hälsningar från Annika

Åsa sa...

Vilka ljuvliga små knyten. Min lilla valp fyller snart 1 år. Men jag tycker att det var nyss hon var så där liten och hjälplös. Ha en jättego påsk.Kram Åsa

Dödergök sa...

Lillstrumpa! Ja visst blir man! Jag har svårt att titta på dem utan att bli lite tårögd.

Anonym! Bra tips med värmeflaskor! Meja har lugnat ner sig nu, hon behövde nog bara vänja sig lite. Vi vågar inte ha bebbarna i sovrummet än efersom vi har två katter som jag inte litar helt på, men sen när de är större får de jälvklart ligga inne vid sängen.

Eva!Ja de har ju redan växt och det tar ju bara två veckor sen ser de ju nästan ut som hundar.

Annika! Jag hade inte heller sett så små valpar innan, de är lika stora som kattungar. Vi ska behålla en tikvalp men det känns som att vi vill ha kvar alla men det går ju inte. Man kan inte ha 7 hundar!

Åsa! Ja visst går tiden sjukt fort?! det känns som att det bara var ett litet tag sen meja kom hem till oss och nu är hon 3 år och har egna bebbar.