torsdag 24 april 2008

Två söta systrar vill också flytta hemmifrån

Agnes är en matglad tjej hon är helt vit på kroppen och röd på huvudet och öronen, hon busar gärna med syskonen och hon viftar alltid lika glatt på svansen när man kommer.
Alice är en finfröken, minst från början, en väldigt feminin tik. Hon är lite lugnare än syskonen men lika social och glad. Alice är mest vit men hon har några små prickar på bakkroppen och mycket färg på huvudet. Alice är sk trefärgad.

Eftersom två söta systrar fortfarande söker hem tänkte jag lägga ut en liten kontaktannons här i bloggen. Om du bor i södra Dalarna eller däromkring och är seriöst intresserad är du väldigt välkommen att maila mig, adressen står högt upp i högra spalten.
Valparna är alltså en blandning mellan papillon och japansk spets, mamma Meja är 75 % papillon och 25 % japansk spets, pappa Lipton är renrasig papillon men utan stamtavla. Båda föräldrarna är trevliga stabila och friska hundar som är regelbundet vaccinerade och registrerade i jordbruksverkets register.
Valparna kommer att kosta 6800:- varav 2000 i handpenning. Handpenningen kommer att betalas när valpen tingas och den betalas inte tillbaka om köparen skulle ångra sig.
Valparna är leveransklara efter den 14 maj (de är då 8 veckor). Vid leverans är valparna:
Vet.besiktade, vaccinerade en första gång, chip-märkta och avmaskade ett antal gånger (minst tre). Valpen får också med sig ett litet startpaket och skötselråd för den första tiden i det nya hemmet.
Vi är väldigt noga med vart våra bebbar hamnar, det är viktigt att köparen tänkt över köpet noga. En papillon lever ofta i 15 år och det är viktigt att inse att man tagit på sig ett långt ansvar.
Det innebär lika mycket jobb att ha en liten hund som en stor, småhundar behöver lika mycket motion, träning och kärlek som stora hundar. Valparna föds upp på kvallitetsfoder och vi vill att de fortsätter att äta samma foder åtminstånde under valptiden.
Det är också viktigt att tänka på att valpen inte kommer att kunna vara ensam alls de första månaderna och att även som fullvuxen ska inte en hund vara ensam mer än max 4 timmar på ett helt dygn.
Ett kontrakt kommer att skrivas och vi vill fortsätta hålla kontakt med våra valpköpare. Vi vill också att den nye ägaren kommer och hälsar på minst en gång innan leverans gärna fler gånger och då underlättar det ju om köparen bor i närområdet.
Om du är intresserad, skriv ett mail där du berättar lite om dig själv och din familj och dina tankar kring ett ev valpköp.

1 kommentar:

Kamilla sa...

Åh, vad söta de är, jag skulle gärna vilja ha en men varken tid eller pengar finns :/ De är galet söta i alla fall